пʼятницю, 18 квітня 2014 р.

Моя професія «Оператор комп’ютерного набору»
ХХІ століття – це ера інформаційних технологій та комп’ютеризації суспільства. Саме в нашу епоху зросла потреба в висококваліфікованих кадрах зі знанням комп’ютера, які вміють працювати з ЕОМ та обробляти інформацію. Тому професія «Оператор комп’ютерного набору» набула такої популярності.
Дана професія є не тільки цікавою але й достатньо складною. Щоб стати хорошим ОКН потрібно володіти теоретичними і практичними знаннями – уміти гармонійно їх об’єднувати в процесі роботи. 
Професійні навички оператора комп’ютерного набору корисні у багатьох професіях. Вони потрібні в компаніях, де є великі об’єми інформації, бази даних. Схожих працівників потребують великі торгові мережі для відстежування руху товарів, call-центри компаній. Оператори приймають замовлення, вносять їх в базу даних і т.д.
До професійної сфери оператора комп’ютерного набору відноситься: обслуговування комп’ютерних і інтелектуальних пристроїв, систем і мереж обробки інформації і прийняття рішень; комп’ютерна обробка текстової, графічної, образної інформації; обслуговування комп’ютеризованих, інтегрованих і робототехнічних систем.
 Вибір професії — це як вибір долі, по якій ти будеш далі йти. Моя майбутня професія — оператор комп’ютерного набору. Вона пов’язана з набором тексту та оформленням продукції в графічних програмах, видань які потім будуть друкуватись. Мене приваблює те, що професія яку я обрала вимагає знання великої кількості цікавих комп'ютерних програм, які весь час удосконалюються. І це вимагає від людини удосконалення, поглиблення своїх знань. В майбутньому нас очікує вивчення таких програм як Page Maker, Quark XPress та Adobe InDesign. Ці програми дають змогу верстати будь-яку поліграфіч.
         Навчання на цій спеціальності вимагає від нас насамперед терпіння, наполегливості, старанності. Однією з основних тем виробничого навчання для підготовки такого професіонала є «Оволодіння технікою професійної роботи з клавіатурою», так як вміння грамотно та швидко працювати з набором тексту і визначає компетентність та фаховість оператора комп’ютерного набору. Машинопис широко використовується в багатьох сферах трудової діяльності і необхідний скрізь. На даний час в області викладання теми « Оволодіння технікою професійної роботи з клавіатурою» існує багато досягнень, але разом з тим залишаються невирішені різні проблеми, одна з яких актуальна практично для всіх: як швидко і якісно навчитися   працювати з клавіатурою? Одне з рішень: використовувати метод «сліпого» набору на клавіатурі. Щоб зробити процес друку незвичайним, зацікавити  у своєчасному та правильному виконанні поставленого завдання, викладачі використовують  різні нетрадиційні методи проведення уроку.
        Оператор комп’ютерного набору повинен знати: правила експлуатації комп’ютерної техніки і систем зв’язку; технологію обробки даних, робочі інструкції, використовуване програмне забезпечення; порядок виконання операцій в комп’ютерних системах; діловодство; правила орфографії та пунктуації; технічні вимоги до матеріалів для принтера, бумаги, магнітних дисків; основи організації праці; основи законодавства про працю; правила захисту інформації.
         Оператор комп’ютерного набору повинен уміти: виконувати операції з базами даних на комп’ютерному обладнанні; працювати в текстовому редакторі; оперувати з файлами; виконувати інші операції технологічного процесу обробки інформації; керувати режимами периферійного обладнання (підготовка текстових і графічних документів, таблиць, переліків, списків і т.д.); своєчасно проводити корекцію несправностей в роботі обладнання; реалізовувати прийом і передачу інформації по мережах; постійно удосконалювати уміння і навики роботи з клавіатурою; при необхідності виконувати обов’язки секретаря керівника, вести діловодство.

Професійні вимоги:
   • хороший зір;
   • розвиток координації рухів рук і пальців;
   • стійка увага;
   • стійкість і врівноваженість;
   • хороша пам'ять;
   • грамотність;
   • швидка реакція;
   • висока працездатність;
   • відповідальність.

1 коментар:

  1. Я Абрам Александр, бизнесмен, который смог возродить свой умирающий лесозаготовительный бизнес с помощью отправленного Богом кредитора, известного как Бенджамин Ли, Кредитный Консультант. Проживаю в Екатеринбурге Екатеринбург. Вы пытаетесь начать бизнес, погасить свой долг, расширить свой существующий, нуждаетесь в деньгах для покупки расходных материалов. Если у вас возникли проблемы с попыткой получить хорошую кредитную линию, я хочу, чтобы вы знали, что мистер Бенджамин проведет вас до конца. Это правильное место для вас, чтобы решить все ваши финансовые проблемы, потому что я живое свидетельство, и я не могу просто оставить это при себе, когда другие ищут способ быть финансово поднятым .. Я хочу, чтобы вы все связались с этим Богом, посланным кредитором используя детали, как указано в других, чтобы принять участие в этой прекрасной возможности Электронная почта: lfdsloans@outlook.com Или WhatsApp / Text + 1-989-394-3740.

    ВідповістиВидалити